Γενικές οδηγίες μετά την Έγκριση πρωτοκόλλου από την ΓΓΑ

Submitted by admin1 on Παρ, 06/04/2021 - 23:26

Μετά την έγκριση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ σας παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία της φετινής διοργάνωσης του ΟΜ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 300 άτομα ανά αγώνα και όχι ανά διοργάνωση. Η διοργάνωση του Olympus Marathon έχει διάρκεια 3 ημέρες. 

Olympus Vertical

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 25.06.2021. Μέγιστο σύνολο αθλητών ορίζεται στους 60. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει την  1η Ιουνίου και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή.

Olympus Marathon

Πραγματοποιείται το Σάββατο 26.06.2021. Θα υπάρχουν 2 αγώνες από 300 αθλητές, με διαφορετική ώρα εκκίνησης και τουλάχιστον με διαφορά μιας ώρας από την εκκίνηση του τελευταίου block του πρώτου αγώνα. Σε κάθε αγώνα θα γίνονταν τμηματικές εκκινήσεις με γκρουπ των 50 ατόμων (ανά 10 λεπτά) και μέσα στο κάθε γκρουπ των 50 θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις ανά 5 αθλητές. Ο κάθε αθλητής θα γνωρίζει από πριν σε ποιο γκρουπ θα αγωνιστεί.

Με δεδομένο ότι 400 αθλητές έχουν εξασφαλίσει την εγγραφή τους από πέρυσι, υπολείπονται άλλες 200 θέσεις ώστε να συμπληρωθεί το επιτρεπτό όριο των 600 συμμετοχών συνολικά. Η φόρμα εγγραφής θα ανοίξει Κυριακή 06.06.21 και ώρα 18:00 και αφορά στους αθλητές οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την προεγγραφή για τον Olympus Μarathon 2021 και έχουν πάρει την έγκριση. Θα συμμετέχουν στον αγώνα οι πρώτοι 200 που θα ολοκληρώσουν τις εγγραφές/πληρωμένες.

Προσοχή! Στους αθλητές που θα κάνουν αίτηση χωρίς κριτήρια είτε χωρίς προεγγραφή, δεν θα γίνει επιστροφή χρήματων. Η λίστα προεγγραφών του ΟΜ 2021 https://www.olympus-marathon.com/lista-pro-eggrafon-2021

Οδηγίες συμπλήρωσης στοιχείων και πληρωμής θα βρείτε εδώ : https://www.olympus-marathon.com/odigies-symplirosis-stoiheion-kai-pliromis

Επίσης, για τους αθλητές οποίοι έχουν κάνει μεταφορά συμμετοχής από τον ΟΜ 2020 και επιθυμούν να τη μεταφέρουν για ΟΜ 2022, μπορούν να το κάνουν μέχρι 15.06.21.

Στην Κόψη των Αετών

Πραγματοποιείται την Κυριακή 27.06.2021.  Μέγιστο σύνολο αθλητών 300. Εάν συμπληρωθεί το όριο, θα ανοίξουν επιπλέον 300 θέσεις και θα γίνει δεύτερος αγώνας με εκκίνηση μετά από μια ώρα. Θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις όπως και στον ΟΜ. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει την 1η Ιουνίου και συνεχίζονται αυτή τη στιγμή.

Το πρόγραμμα των αγώνων όπως και αναλυτικό σύστημα εκκινήσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν Rapid test (COVID-19 Ag Rapid test) εντός 24ωρου πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα, ή PCR test (RT-PCR) εντός 48ωρου πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα. Εφόσον το τεστ που θα κάνουν οι  αθλητές πριν την μετακίνησή τους προς το μέρος διεξαγωγής του αγώνα, είναι εντός των χρονικών ορίων της παραπάνω παραγράφου (48ωρου PCR, 24ωρου rapid) δεν απαιτείται να διενεργηθεί και 2ο τεστ με την άφιξή τους στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί απόφαση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας για απαλλαγή των πλήρως εμβολιασμένων από το testing. Εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του θέματος θα αναγραφεί στις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της διοργάνωσης του Olympus Marathon 2021