Μετακίνηση

Το Λιτόχωρο είναι μια πανέμορφη κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με πληθυσμό περίπου 7.000 κατοίκων. Βρίσκεται 23χλμ από την Κατερίνη στο νότιο τμήμα του νομού, στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, και απέχει 92χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 416χλμ από την Αθήνα.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 293μ στην πλαγιά του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας με υψηλότερη κορυφή Μύτικα στα 2.918 μ., γνωστό παγκοσμίως ως Βουνό των Θεών, και απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, αποτελεί ιδανική τοποθεσία και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο όλο το χρόνο.

Πως θα φτάσετε στο Λιτόχωρο

1. με αυτοκίνητο

Το Λιτόχωρο είναι προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητοδρόμου A1, γνωστού και ως Α.Θ.Ε. (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) που αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Ε75, από την περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

2. με λεωφορείο

Υπάρχει σταθμός ΚΤΕΛ, οποίος βρίσκεται μέσα στο Λιτόχωρο και εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό για Κατερίνη και Θεσσαλονίκη μέσω Κατερίνης, ενώ εβδομαδιαία εκτελούνται δρομολόγια και για την Αθήνα. Τα λεωφορεία φτάνουν στην κεντρική πλατεία Λιτόχωρου.

https://ktelmacedonia.gr/gr/routes/list/tid=30

3. με τρένο

Ο Σιδηροδρομικός σταθμός Λιτοχώρου, οποίος βρίσκεται 5χλμ από το κέντρο της πόλης, αποτελεί σταθμό μετεπιβίβασης από Αθήνα για Θεσσαλονίκη (και το αντίστροφο).

https://tickets.trainose.gr/dromologia/

4. με ταξί

Υπάρχει στάση ταξί στην κεντρική πλατεία η οποία εξυπηρετεί τους τουρίστες (τηλ.2352 082333)