Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το “Virgin Forest Trail” (VFT) "updated"

Submitted by admin1 on Πέμ, 07/05/2007 - 23:29

Οι υποβολές αιτήσεων θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10.09.07 και θα υποβάλλονται καταρχήν μόνο ηλεκτρονικά. Καμία αίτηση δεν θεωρείται εκ των προτέρων και ως εγκεκριμένη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν μετά τις 10/9/07 και όσες θεωρείται ότι πληρούν τις προδιαγραφές ενός τέτοιου αγώνα θα εγκριθούν, με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τις 100.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα. Κάθε αθλητής που θα συμμετάσχει είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει πρόσφατη ιατρική βεβαίωση καλής κατάστασης της υγείας του, ενώ την παραμονή του αγώνα θα εξεταστεί από γιατρό της διοργάνωσης, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει για το ίδιο θέμα.

Η αίτηση συμμετοχής που καλούνται να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα των ειδικών πεδίων, στα οποία οι αθλητές θα δηλώσουν τους αγώνες εκείνους που θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι και οι πλέον σημαντικοί ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο VFT. Για κάθε άλλη περίπτωση που δεν καλύπτεται από τα συγκεκριμένα πεδία της αίτησης, μπορούν να περιγράφουν αναλυτικά το πιθανό ιστορικό τους στο πεδίο «Παρατηρήσεις/Σχόλια».

Η επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων θα αποτελείται από τον διευθυντή του αγώνα και δύο ακόμα μέλη –αναγνωρισμένους και έμπειρους αθλητές του χώρου. Για την κρίση της κάθε αίτησης θα ληφθεί υπόψη τόσο η συνάφεια των αγώνων που θα δηλωθούν σε σχέση με το ύφος του VFT, όσο και η διάρκειά τους (για παράδειγμα ένας αγώνας βουνού με μήκος ίσο περίπου με έναν αγώνα ασφάλτου, έχει τουλάχιστον διπλάσια διάρκεια από αυτόν). Μεγάλη βαρύτητα δίνεται σε αγώνες που εμπεριέχουν το στοιχείο της περιπέτειας, δεδομένων των ειδικών συνθηκών του VFT.

Οι αγώνες που θα δηλωθούν ως κριτήρια, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1/1/2005 και μετά. Παρόλα αυτά, ακόμη και παλαιότεροι αγώνες μπορούν να δηλωθούν ελλείψει πρόσφατων, με την ανάλογη όμως εκτίμηση από την πλευρά της επιτροπής αξιολόγησης. Στη διάρκεια της αξιολόγησης, θα γίνει διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να επιβεβαιωθεί η ακρίβειά τους.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διοργάνωση στο [email]vft@a-z.gr[/email]

Το VFT είναι ένας αγώνας trail running με μήκος 102 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί στην οροσειρά της Ροδόπης στην περιοχή Παρανεστίου Δράμας, για πρώτη φορά φέτος. Η διοργάνωσή του θα πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στην ίδια διαδρομή και για περιορισμένο αριθμό αθλητών. Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά του καλύπτει ανάβαση 3000 μέτρων και το όριο έγκυρου τερματισμού είναι 24 ώρες.

Πληροφορίες για το VFT : [url=http://www.a-z.gr/index.php?name=a-z&file=vft_main]http://www.a-z.gr/index.php?name=a-z&file=vft_main [/url]

Υποβολή αιτήσεων: [url=http://www.a-z.gr/index.php?name=a-z&file=vft_registration]http://www.a-z.gr/index.php?name=a-z&file=vft_registration[/url]