Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2007: Στις 2 Δεκεμβρίου η διεξαγωγή του

Submitted by admin1 on Πέμ, 11/08/2007 - 23:14

Το όριο συμμετοχών είναι απεριόριστο, το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και οι εγγραφές θα γίνονται την παραμονή και την ημέρα του αγώνα. Όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες θα απονεμηθούν αναμνηστικά έπαθλα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Olympus Marathon. Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» θα αποτελεί στο εξής έναν από τους αγώνες-κριτήρια για τη συμμετοχή κάποιου αθλητή στον Olympus Marathon.

Αναλυτικότερα τα δεδομένα του αγώνα έχουν ως εξής:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μπροστά από το κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου, εκεί όπου γίνεται ο τερματισμός του Olympus Marathon. Η διαδρομή κινείται ακριβώς πάνω στο ίχνος της αντίστοιχης του ΟΜ με αντίθετη όμως φορά, καθώς περνά ανάμεσα στους δρόμους του Λιτοχώρου, για να καταλήξει μετά από 1500 μέτρα στην τοποθεσία «Μύλοι» στην είσοδο του φαραγγιού του Ενιπέα. Εκεί αφήνει το δρόμο και ακολουθεί το μονοπάτι Ε4, το οποίο μπαίνει στο φαράγγι και κινείται με δυτική κατεύθυνση προς την τοποθεσία «Πριόνια», σε υψόμετρο 1100 μέτρα, που είναι και το μέγιστο στη διαδρομή. Εκεί, μετά από 12,5 χιλιόμετρα από την εκκίνηση βρίσκεται και η μέση της διαδρομής του αγώνα. Στο σημείο αυτό και μπροστά στο εποχιακό εστιατόριο η διαδρομή κάνει μεταβολή και επιστρέφει ακριβώς από την ίδια διαδρομή για να τερματίσει στο σημείο εκκίνησης. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 25 χιλιόμετρα (22 σε μονοπάτια και 3 σε δρόμους) και η συνολική ανάβαση που καλύπτεται φτάνει τα 1500 μέτρα. Καθώς οι αθλητές μετά το μισό της διαδρομής θα αρχίσουν να επιστρέφουν, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ αθλητών, που μπορούν να επιφέρουν τραυματισμούς.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε τρία σημεία κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία αποτελούν και σημεία ελέγχου και βρίσκονται στις εξής αποστάσεις: ΚΜ-7, ΚΜ-12,5, ΚΜ-18. Εκεί θα προσφέρονται τζελ, ισοτονικά υγρά, αποξηραμένοι καρποί, σοκολάτες, μπισκότα κλπ. Τροφοδοσία θα υπάρχει για τους αθλητές και στον τερματισμό. Όσοι αθλητές ενδιαφέρονται μπορούν να μεταφέρουν χρήματα μαζί τους και να γευματίσουν πρόχειρα στο εστιατόριο των Πριονιών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα είναι πολύ πιθανόν να είναι δυσμενείς και καλό θα είναι οι αθλητές να λάβουν τα μέτρα τους χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο ρουχισμό. Είναι ευνόητο επίσης ότι σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης, το μονοπάτι θα είναι τουλάχιστον σε κάποια σημεία ολισθηρό, άρα και επικίνδυνο για πτώσεις και πρόκληση τραυματισμών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για το λόγο ότι από κάποια στιγμή και μετά θα διασταυρώνονται με άλλους αθλητές οι οποίοι θα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, κάτι που σε περίπτωση απροσεξίας θα μπορούσε να προκαλέσει μικροατύχημα. Συνιστάται στους αθλητές όταν διασταυρώνονται με άλλους να καταλαμβάνουν τη δεξιά κατά το δυνατόν πλευρά του μονοπατιού, επιτρέποντας στον συναθλητή τους να περάσει από την αριστερή πλευρά. Η διοργάνωση θα έχει λάβει τα μέτρα της ώστε σε κάποια σημεία της διαδρομής να μπορεί να προσφέρει πρώτες βοήθειες στους αθλητές. Στη μέση της διαδρομής προσεγγίζουν αυτοκίνητα και όσοι αθλητές εγκαταλείψουν εκεί προσχεδιασμένα ή όχι, μπορούν με δικά τους μέσα ή με αυτοκίνητα της διοργάνωσης να επιστρέψουν στον τερματισμό. Το αναψυκτήριο στα Πριόνια θα λειτουργεί τη μέρα του αγώνα, είναι θερμαινόμενο κατά συνέπεια όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν ζεστό ρόφημα ή να έχουν μια ανάπαυλα στο χώρο του (το εστιατόριο σερβίρει και φαγητό). Η παρουσία συνοδών των αθλητών και θεατών επιτρέπεται σε όλα τα σημεία της διαδρομής, εφιστάται όμως η προσοχή τους ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία του μονοπατιού.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να μεταφέρουν υποχρεωτικό εξοπλισμό. Η διοργάνωση όμως συστήνει τη μεταφορά στοιχειώδους εξοπλισμού ώστε οι αθλητές να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες του χειμερινού περιβάλλοντος. Προτείνεται επίσης ο παρακάτω ρουχισμός: μακρύ χειμερινό κολάν, ισοθερμική μπλούζα μακρυμάνικη, γάντια, σκούφος και αντιανεμικό μπουφάν. Συνιστάται επίσης στους αθλητές να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης με τροφή ασφάλειας και βασικό φαρμακείο (ελαστικό επίδεσμο, αιμοστατικό σπρέι). Απαγορεύεται η χρήση η χρήση μουσικής με ακουστικά (ΜΡ3, workman κλπ) για λόγους ασφάλειας των διασταυρούμενων αθλητών. Απαγορεύεται επίσης η παρουσία σκύλων που να συνοδεύουν αθλητές.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Σαν όριο έγκυρου τερματισμού ορίζονται οι 5 ώρες. Οι αθλητές που θα τερματίσουν μετά τις 5 ώρες θα θεωρείται ότι τερμάτισαν εκπρόθεσμα. Θα υπάρχει ένα μόνο όριο αποκλεισμού, στη μέση της διαδρομής στα Πριόνια (ΚΜ-12,5) στις 3.00 ώρες.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ: Σε περίπτωση σοβαρής κακοκαιρίας οι διοργανωτές επιφυλάσσονται να ματαιώσουν την εκκίνηση του αγώνα, για λόγους ασφάλειας των αθλητών. Οι περιπτώσεις αυτές είναι: ισχυρή χιονόπτωση, χιονόστρωση μεγαλύτερη των 30 εκατοστών στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής, ισχυρή και διαρκής καταιγίδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι εγγραφές των αθλητών θα γίνονται στο χώρο της εκκίνησης την παραμονή του αγώνα (17:00 έως 24:00) και την ημέρα του αγώνα (08:00 έως 10:30). Το κόστος συμμετοχής φτάνει τα 10 ευρώ και ο κάθε αθλητής δικαιούται: τον αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία, δίπλωμα συμμετοχής, ιατρική υποστήριξη, υπηρεσίες ασφάλειας στη διαδρομή, μετακίνηση με αυτοκίνητο της διοργάνωσης σε περίπτωση εγκατάλειψης στα Πριόνια, ζεστό ντους μετά τον αγώνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Λιτοχώρου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι αθλητές θα έχουν μια ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα, λίγη ώρα πριν από την εκκίνηση. Επιπλέον, θα δοθεί σε όλους τους αθλητές φύλλο τεχνικής ενημέρωσης στη φάση της παραλαβής του αριθμού αγώνα από τη Γραμματεία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης του «Χειμωνιάτικου Ενιπέα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympus-marathon.com

ΕΠΑΘΛΑ: Στους νικητές δεν θα δοθούν χρηματικά έπαθλα, παρά μόνο τρόπαια και δώρα. Συνολικά θα απονεμηθούν αναμνηστικά σε 6 αθλητές ως εξής: στους τρεις (3) πρώτους της γενικής κατάταξης και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απαντήσεις σε απορίες δίνονται με email. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διοργάνωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@olympus-marathon.com