Έναρξη εγγραφών 5α Ολύμπια Μονοπάτια

Submitted by admin1 on Κυρ, 09/22/2019 - 16:04

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 ανοίγουν οι εγγραφές για τα 5α Ολύμπια Μονοπάτια (Veronica thessalica edition)
 

Κάθε χρόνο η διοργάνωση «Ολύμπια μονοπάτια» θα παίρνει το όνομά της από το χαρακτηριστικό όνομα του τιμώμενου φυτού. Η πέμπτη διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο Veronica thessalica ή Βερονίκη η Θεσσαλική και κατά συνέπεια η επωνυμία της θα είναι «Ολύμπια μονοπάτια – (Veronica thessalica)»

Η Βερονίκη είναι είδος που βρίσκεται σε πετρώδεις πλαγιές και θέσεις του Ολύμπου μεταξύ 2600‐2900 μ. μερικές φορές λίγο χαμηλότερα. Ανθίζει μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου.

Ο αγώνας Ολύμπια μονοπάτια 2019 (Veronica thessalica) πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου, την μέρα του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων με 540 θετικής υψομετρικής διαφοράς. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

Η προκήρυξη του αγώνα : https://www.olympus-marathon.com/index.php/olympia-monopatia/prokiryxi-agona-olympia-monopatia
 
Η φόρμα εγγραφής (ανοίγει στις 23/9/2019 – 20.00) : http://www.olympus-marathon.com/olympia-monopatia/aitisi-symmetohis-sta-olympia-monopatia