News

Πληρωμή εγγραφής

Submitted by admin1 on Πέμ, 02/08/2018 - 19:42

Σας ενημερώνουμε ότι πλέον οι εγγραφές θα γίνονται αποκλειστικά με την χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

 

Νέοι αγώνες στην 15η διοργάνωση Olympus Marathon 2018!

Submitted by admin1 on Τρί, 02/06/2018 - 19:55

Στις 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας αλλά  και η έναρξη των εγγραφών   του 15ου Olympus Marathon 2018.

 Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αγαπημένοι φίλοι, εθελοντές, και  αθλητές. Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία των δύο μεγάλων εθελοντικών ομάδων. Ο Σύλλογος  Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Αδάμο Σαραηλίδη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ  του τμήματος Κατερίνης από τον αρχηγό κ. Δημήτρη Κατιρτζή, τον υπαρχηγό κ. Ναούμ Οικονόμου και άλλα  μέλη. Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου εκπροσώπησαν οι κ. Νίκος Κολωνιάρης και Αριστείδης Ρεμπατσιός.

Τυχερός της εκδήλωσης αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Λιάγκας, ιδρυτικό μέλος του Olympus Marathon, ο οποίος παρέλαβε το αναμνηστικό του δώρο, ένα σακίδιο, προσφορά τoυ καταστήματος αθλητικών ειδών Runner Store. Όμως υπήρξαν κι άλλοι τυχεροί, αφού μοιράστηκαν κι άλλα δώρα, έπειτα από κλήρωση.

Ο πρόεδρος, κ. Άρης Νίκας, έκανε μια σύντομη επισκόπηση της πορείας του ΟΜ και τόνισε τα χρονικά σημεία αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απογείωσαν τη διοργάνωση του ΟΜ με κορυφαίο γεγονός  τη συμμετοχή της περυσινής διοργάνωσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning World Series 2017.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εθελοντές, που με την αγάπη και την υποστήριξή τους κατάφεραν να επισφραγίσουν την επιτυχία και να αποτελούν πλέον τον πολύτιμο λίθο αυτής της σπουδαίας εξέλιξης.

Συνέχισε με την  ανακοίνωση δύο νέων αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 15ης διοργάνωσης του Olympus Marathon 2018. Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης, τον Olympus Ultra  και έναν αγώνα κάθετης ανάβασης, τον Olympus vertical.

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, κ. Νίκας, η ένταξη των αγώνων στη διοργάνωση ήταν μια δύσκολη απόφαση καθώς οι ευθύνες και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Το σημαντικότερο  όμως είναι πως η φετινή διοργάνωση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών και κυρίως όσων πρόκειται να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Series. Φέτος, ο αυξημένος αριθμός των αθλητών που αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες, λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα της διοργάνωσης, είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του τόπου, αναγνώρισης και  εξέλιξης σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο του αγωνίσματος ορεινού τρεξίματος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων αγώνων οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν με ενθουσιασμό την προθυμία για την αμέριστη εθελοντική τους προσφορά στο νέο εγχείρημα, με σκοπό την άρτια και αξιοπρεπή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εγγραφών του 15ου Olympus Marathon.

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Τέλος, το ΔΣ ευχήθηκε το 2018 να είναι ένα δημιουργικό, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο έτος που θα σηματοδοτήσει την αρχή για την πίστη σε σταθερές αξίες και αισιοδοξία σε κάθε δυναμική προσπάθεια.

 

Λιτόχωρο, 6 Φεβρουαρίου 2018

23 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον 15ο Olympus Marathon 2018

Submitted by admin1 on Πέμ, 01/18/2018 - 16:34

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, ημέρα εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του «εν Ολύμπω», πολιούχου Λιτοχώρου, ξεκινούν οι εγγραφές του 15ου Olympus Marathon. Ο αγώνας, έχοντας την εμπειρία της περσινής συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunner World Series, καλείται να φιλοξενήσει εκατοντάδες Έλληνες και ξένους έμπειρους αθλητές και πρωταθλητές παγκοσμίου φήμης στο χώρο του ορεινού τρεξίματος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν ενάμιση μήνα, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018. Από τις 23/1 και ώρα 20:00 έως τις 15/3 και ώρα 20:00, οι αθλητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες θα εξετάζονται ως προς την ακρίβεια των κριτηρίων που δηλώνονται και στη συνέχεια θα εμφανίζονται στη λίστα συμμετεχόντων. 


 

Σύστημα επιλογής συμμετεχόντων στον 15ο Olympus Marathon

Το σύστημα επιλογής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον ΟΜ 2018 παραμένει αυτό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος αθλητής θα πρέπει να έχει είτε δύο ορεινούς αγώνες με τουλάχιστον 20km και 1000 μέτρα θετικής υψομετρικής είτε ένα αγώνα με τουλάχιστον 35km και 2200 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Υπάρχει λίστα με αγώνες κριτήρια στο site της διοργάνωσης (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Olympusm&file=criterion_races )  παρόλ’ αυτά αν κάποιος αθλητής τερμάτισε σε αγώνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν είναι στη λίστα «αγώνες-κριτήρια» δεν θα υπάρχει πρόβλημα έγκρισης της συμμετοχής του, αρκεί να τον δηλώσει χειροκίνητα κατά την ηλεκτρονική αίτηση.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com.

Κανονισμοί εγγραφών και κανονισμοί αγώνα.

Οι κανονισμοί εγγραφών:

 (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=regi-regu)

και οι κανονισμοί του αγώνα:

 (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=regulations

δημοσιεύονται αναλυτικά, από τα παραπάνω links, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Από την οργανωτική επιτροπή

Λιτόχωρο, 18 Ιανουαρίου 2018

Olympus Marathon 2018 - Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 - Saturday 23 June 2018

Submitted by admin1 on Πέμ, 01/11/2018 - 16:21

OLYMPUS MARATHON: Ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Skyrunner® World Series 2018!

Με ιδιαίτερη χαρά το ΔΣ της «Μαραθώνιος Ολύμπου» και η εταιρία «ΔΡΟΜΕΥΣ ΑΕ» ως βασικός συνεργάτης, ανακοινώνουν την συμμετοχή του Olympus Marathon, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunner World Series 2018.  Ως επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής της 15ης διοργάνωσης του Olympus Marathon ορίζεται η 23η Ιουνίου 2018, ημέρα Σάββατο.

 

 Ο Olympus Marathon είναι ένας αγώνας που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο. Με ιστορία 15 πλέον χρόνων, στα μονοπάτια του έχουντρέξει χιλιάδες αθλητές, Έλληνες και ξένοι, ερασιτέχνες δρομείς αλλά και μεγάλα ονόματατου χώρου, τιμώντας την πορεία των αρχαίων προγόνων μας, οι οποίοι ανέβαιναν απότη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου για να θυσιάσουν στον θεό τωνθεών, τον Δία. Ένα μεγάλο βήμα για την ανέλιξη του διεθνούς χαρακτήρα του έγινε πέρυσι με την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, θέτοντας τον Olympus Marathon στη λίστα της πιο σημαντικής κατηγορίας τηςσειράς Skyrunning World Series της Sky Classic, ιστάμενος αντάξια στις απαιτήσειςτων μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων αγώνων του κόσμου. 

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους εκατοντάδες Έλληνες αθλητές όσο και στους δεκάδες Skyrunners όλου του κόσμου που συμμετείχαν στον αγώνα, η φετινή διοργάνωση θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ακόμα περισσότερους αθλητές, ανεβάζοντας τόσο το αγωνιστικό επίπεδο όσο και την αίγλη της διοργάνωσης. Βασικό κίνητρο όλων, το ταξίδι τους στα μονοπάτια του μυθικού βουνού.

Η ένταξη του Olympus Marathon στο παγκόσμιο καλεντάρι αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Πιερία και οπωσδήποτε οι απαιτήσεις της διοργάνωσης αυξάνονται κάθε χρόνο. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή αποτελεί η άψογη συνεργασία των εθελοντών του Δ.Σ. με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του Runner Store. Το γεγονότος αυτό σίγουρα αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση για τους διοργανωτές και όλους όσοισυνέβαλαν στην ευχάριστη εξέλιξη του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως τονσημαντικότερο ρόλο έχει η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντικών ομάδων καιμεμονωμένων εθελοντών, που όλα τα χρόνια υποστηρίζουν και εξελίσσουν τους τομείς της δράσης τους, με βασικό σκοπό την ασφάλεια και προστασία του αθλητή και σεβόμενοι το ευαίσθητο οικοσύστημα του Ολύμπου.

 

Χρήση Μπατόν στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα

Submitted by admin1 on Τετ, 12/06/2017 - 16:18

Η χρήση μπατόν επιτρέπετε μόνο με τα προστατευτικά καλύμματα της μεταλλικής μύτης (τάπες). Αθλητές που θα διαπιστωθεί ότι δεν έχουν τα προστατευτικά καλύμματα στα μπατόν θα έχουν ποινή 30 λεπτών επιπλέον στον τελικό τους χρόνο. Από την διοργάνωσης θα υπάρχουν άτομα σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα, για τον συγκεκριμένο έλεγχο.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Παράταση εγγραφών Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2017

Submitted by admin1 on Παρ, 10/27/2017 - 17:07

Μετά από επιθυμία 
πολλών αθλητών μας, η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα αποφάσισε να δώσει παράταση εγγραφών έως και την Δευτέρα 13/11 και ώρα 20.00.

Κριτήρια Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Submitted by admin1 on Τετ, 09/20/2017 - 17:35

Μετά από αίτημα πολλών αθλητών, η οργανωτική επιτροπή του
Χειμωνιάτικου Ενιπέα αποφάσισε να συμπεριλάβει στους αγώνες κριτήρια τον αγώνα της διοργάνωσης «Κόψη των Αετών».

Κλήρωση 50 επιπλέον θέσεων για τον Olympus Marathon 2017

Submitted by admin1 on Παρ, 05/19/2017 - 21:15

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Runner Store (Golden Hall-Λεωφόρος Κηφισίας 37Α) σε ανοικτή ειδική εκδήλωση που θα γίνει για τον σκοπό αυτό. Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Θα κληρωθούν 50 θέσεις, καθώς και 10 επιλαχόντες. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (μέσωe-mail)και τα ονόματά τους θα δημοσιευτούν τόσο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης του ΟΜ, σταSocialMediaτου καταστήματοςRunnerStoreκαι τουOlympus Marathon, καθώς και σε δελτία τύπου.

Οι50τυχεροί, μετά την ενημέρωσή τους, καλούνται, εντός τριών ημερών, να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο σύστημα εγγραφών του ΟΜ, ως είθισται.Η πληρωμήτου αντίτιμου γίνεταιμόνομε χρήση κάρτας(πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης). Το ποσό συμμετοχής παραμένει στα55 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κλήρωση, είναι οι αθλητές να πληρούν τα κριτήριαεγγραφής ,όπως ακριβώς αναφέρεται στην προκήρυξη τουOlympus Marathon.Δίνεται όμως η δυνατότητα νασυμπεριληφθούν και αγώνες που πραγματοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017.

Αιτήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής ήαναφέρουν ψευδή κριτήρια θα απορρίπτονται και το αντίτιμο δεν θα επιστρέφεται.

Στην περίπτωση που κάποιος τυχερός της κλήρωσης δεν έχει κριτήριο συμμετοχής ή δεν πραγματοποιήσει εγγραφή στο σύστημα, εντός τριών ημερών μετά την ενημέρωση του, η θέση του θα ακυρωθεί και θα δοθείμε σειρά προτεραιότηταςσε επιλαχόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e - mail : info@olympus-marathon.com

Από την Οργανωτική Επιτροπή του ΟΜ 2017

Λιτόχωρο 19 Μαΐου 2017