23 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον 15ο Olympus Marathon 2018

Submitted by admin1 on Πέμ, 01/18/2018 - 16:34

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, ημέρα εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του «εν Ολύμπω», πολιούχου Λιτοχώρου, ξεκινούν οι εγγραφές του 15ου Olympus Marathon. Ο αγώνας, έχοντας την εμπειρία της περσινής συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunner World Series, καλείται να φιλοξενήσει εκατοντάδες Έλληνες και ξένους έμπειρους αθλητές και πρωταθλητές παγκοσμίου φήμης στο χώρο του ορεινού τρεξίματος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν ενάμιση μήνα, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2018. Από τις 23/1 και ώρα 20:00 έως τις 15/3 και ώρα 20:00, οι αθλητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες θα εξετάζονται ως προς την ακρίβεια των κριτηρίων που δηλώνονται και στη συνέχεια θα εμφανίζονται στη λίστα συμμετεχόντων. 


 

Σύστημα επιλογής συμμετεχόντων στον 15ο Olympus Marathon

Το σύστημα επιλογής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον ΟΜ 2018 παραμένει αυτό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος αθλητής θα πρέπει να έχει είτε δύο ορεινούς αγώνες με τουλάχιστον 20km και 1000 μέτρα θετικής υψομετρικής είτε ένα αγώνα με τουλάχιστον 35km και 2200 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Υπάρχει λίστα με αγώνες κριτήρια στο site της διοργάνωσης (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Olympusm&file=criterion_races )  παρόλ’ αυτά αν κάποιος αθλητής τερμάτισε σε αγώνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν είναι στη λίστα «αγώνες-κριτήρια» δεν θα υπάρχει πρόβλημα έγκρισης της συμμετοχής του, αρκεί να τον δηλώσει χειροκίνητα κατά την ηλεκτρονική αίτηση.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση www.olympus-marathon.com.

Κανονισμοί εγγραφών και κανονισμοί αγώνα.

Οι κανονισμοί εγγραφών:

 (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=regi-regu)

και οι κανονισμοί του αγώνα:

 (http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=regulations

δημοσιεύονται αναλυτικά, από τα παραπάνω links, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Από την οργανωτική επιτροπή

Λιτόχωρο, 18 Ιανουαρίου 2018