Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου - Olympus Marathon 2018

Submitted by admin1 on Τρί, 06/26/2018 - 23:16
Πρώτος ο Θεοδωρακάκος στον κορυφαίο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος, Olympus Marathon!
 

VIDEO: Olympus Marathon 2018 Highlights

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος έλαβε χώρα χτες Σάββατο 23 Ιουνίου στο μυθικό βουνό του Ολύμπου για 15η συνεχή χρονιά!

Ένας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3.300 μέτρα θετικής υψομετρικής που φέτος υποδέχτηκε περισσότερους από 800 αθλητές στις 3 διαδρομές, τον Olympus Vertical, Olympus Ultra και Olympus Marathon.

Από πέρυσι, ο Olympus Marathon άλλαξε σελίδα στην χρυσή ιστορία του αφού συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, και είναι ο πρώτος ελληνικός μαραθώνιος που συμμετέχει φέτος για δεύτερη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος Migu Run Skyrunner World Series 2018

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Μεγάλος Νικητής στέφθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas, με χρόνο 4:37:44! 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο Casal Mil Marc από την Ανδόρρα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Σελέτης της Kasimis Training, σε χρόνο 4:40:15.

Στην κατηγορία των γυναικών, αφού χθες έκαναν το 1-2 στο Olympus Vertical, σήμερα οι αδερφές από τη Σουηδία El Kott Helander Lina και Sanna τερμάτισαν πάλι πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα με χρόνο 5:21:44 και 5:23:13, ενώ η πρώην κάτοχος του ρεκόρ Stevie Kremer τερμάτισε 6 λεπτά αργότερα με χρόνο 5:29:01 και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Χορηγοί
Μεγάλος χορηγός του αγώνα το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, η εταιρεία Salomon, η εταιρεία Polo, η εταιρεία Suunto, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis, η εταιρεία Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία Melissa, η εταιρεία Aegean, η εταιρεία Squeezy Sports Nutrition, η εταιρεία Ravago Hellas, η εταιρεία Ravatherm Hellas και η εταιρεία Novo Nordisk

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store μαζί με την Olympus Marathon, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.olympus-marathon.com

Text Credits: Μαρίνα Βερώνη
Photo Credits: GOexperience

aaaaaaaaa.jpg