Τεχνική Ενημέρωση Ολύμπια Μονοπάτια

Ολύμπια Μονοπάτια - Τεχνική Ενημέρωση

 

Μικρή αλλαγή διαδρομής λόγω διάβρωσης του μονοπατιού

 

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε μικρή αλλαγή της διαδρομής μετά το εκκλησάκι της Παναγίας Παπανεκτάρη για λόγους ασφαλείας. Δεν επηρεάζει την τελική απόσταση, παρα μόνο μερικά μέτρα. Οι αθλητές όταν θα αντικρίσουν το εκκλησάκι, δεν θα κατευθυνθούν ευθεία, αλλά θα στείψουν αριστερά στο σηματοδοτιμένο μονοπάτι που περνάει μπροστά από βρύση με τρεχούμενο νερό. (κόκκινο στίγμα στην εικόνα).

Η διαδρομή

 


Μονοπάτια

Τα μονοπάτια του αγώνα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Προσοχή στις πέτρες, ξύλινα σκαλοπάτια και ρίζες δέντρων που γλιστράν λόγω της αυξημένης υγρασίας.
 

Σταθμοί

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, στην μέση της διαδρομής (περίπου στο 5ο χιλιόμετρο) στην θέση κοπάνες (Νερό, αλμυρά και γλυκά σνακ).

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μαζί του, παγούρι ή κύπελο. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια στο σταθμό.

 


 

Σήμανση

Η διαδρομή έχει σχετικά πυκνή σήμανση (περίπου ανά 100 με 150 μέτρα ακόμα και σε καλογραμμένα μονοπάτια). Θα υπάρχουν ταμπελάκια με το Logo της διοργάνωσης, ταμπελάκια με δείκτες για να δείχνουν την κατεύθυνση, και τέλος ταινία σήμανσης. Στα ασφαλτινα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν βέλοι με σπρέι. Η σήμανση σε σημείο που υπάρχει περίπτωση κάποιος αθλητής να χαθεί είναι πολύ πυκνή.

Στην αρχη της διαδρομής (περίπου στο 2κμ) θα περάσετε μέσα από ένα χωράφι περνώντας από 2 κόκκινες πόρτες. Ιδιαίτερη προσοχή και εκεί, διότι οι πόρτες είναι χαμηλές και υπάρχει περίπτωση τραυματισμού από χτύπημα στο κεφάλι.  

Αθλητής που δεν θα δει κάποια από τα παραπάνω για τουλάχιστον 500 μέτρα, σημαίνει ότι έχει χαθεί και καλό είναι να γυρίσει πίσω στο τελευταίο σημάδι.


 

Καιρός

Ο καιρός την ημέρα του αγώνα φαίνεται να είναι βροχερός, ευτυχώς με χαμηλό ύψος βροχής. Παρ όλα αυτά οι θερμοκρασίες μέσα στο φαράγγι θα είναι χαμηλές και ίσως σε κάποια σημεία να υπάρχει και παγετός.

Την ώρα που θα περνάει ο αγώνας στο ψηλότερο σημείο (11.00 με 13.00) θα υπάρχει ψιλόβροχο με θερμοκρασία από 1 έως 4 βαθμούς.

Εξοπλισμός

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο - αντιανεμικό μπουφάν, αιμοστατικό επίδεσμο, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές που εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους. Η χρήση μπατόν πεζοπορίας απαγορεύεται, για λόγους ασφάλειας των αθλητών από ακούσιους τραυματισμούς.
 


Πιστοποιητικό Covid

Για την είσοδο του αθλητή στην γραμματεία για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής, θα πρέπει να έχετε μαζί σας (έγγραφο με QR Code) και φυσικά η εφαρμογή να βγάζει "ΔΕΚΤΟ"

  • ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)
  • ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)
  • ή Rapid τεστ (48ώρου)

Βεβαιώσεις των τέστ θα είναι δεκτές μόνο εκτυπωμένες από το gov.gr στο link : Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

Αν η εφαρμογή του gov.gr βγάλει σε κάποιο πιστοποιητικό άκυρο, τότε ο αθλητής δεν θα μπορεί να παραλάβει το πακέτο του.


Αριθμός Συμμετοχής

Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται μόνον με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτότητας. Τρίτο άτομο μπορεί να παραλάβει τον αριθμό κάποιου συμμετέχοντα μόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένης από τον συμμετέχοντα.

Φάκελος Συμμετοχής

Στον φάκελο συμμετοχής που θα παραλάβετε από την γραμματεία του αγώνα, θα περιέχει :

  • Αριθμό bib
  • χρονομέτρησης (αυστηρά τοποθετείτε στο παπούτσι)
  • παραμάνες
  • Αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής για να το τοποθετήσει ο αθλητής στην τσάντα του, ώστε να μπορεί να αφήσει τα πράγματά του σε μέρος που θα υποδείξει η διοργάνωση.

Χρονομέτρηση – Αριθμός Bib

Ο αριθμός Bib θα πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει δεμένο στο παπούτσι του το chip της χρονομέτρησης. Σε άλλο σημείο εκτός του παπουτσιού (π.χ.,τσέπη, σακίδιο κτλ) το chip δεν λειτουργεί. Αθλητής που δεν θα έχει μαζί του τον αριθμό bib και δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.

 

Λιτόχωρο 10/12/2021