Τεχνική Ενημέρωση Χειμωνιάτικου Ενιπέα

Χειμωνιάτικος Ενιπέας – Τεχνική Ενημέρωση

 

Μονοπάτια

Το μονοπάτι από την εκκίνηση ως την Γκόλνα και στη συνέχεια ως την γέφυρα της Καστάνας δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Σε όλη την διαδρομή υπήρχαν αρκετά φύλλα, τα οποία έχουν καθαριστεί, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Αλλά κάτω από το παχύ στρώμα των φύλλων εμφανίστηκε λάσπη, που στα κατηφορικά σημεία της διαδρομής γλιστράει αρκετά. Οπότε προσοχή στην επιλογή των παπουτσιών σας.

Σε γενικές γραμμές, λόγω υγρασίας, της βροχής που ενδεχομένως να έχουμε τις επόμενες μέρες και των χαμηλών θερμοκρασιών, το τερέν είναι γλιστερό. Λόγω της ολισθηρότητας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις υγρές πέτρες, τα ξύλινα σκαλοπάτια και τις ρίζες των δέντρων

Νέες λινάτσες τοποθετήθηκαν στις 6 ξύλινες γέφυρες. Μεγάλη προσοχή, διότι αν και έχουν τοποθετηθεί οι λινάτσες και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, υπάρχει ένα λεπτό στρώμα πάχνης που γλιστράει σημαντικά. Καλό είναι για την δική σας ασφάλεια πάνω στις γέφυρες να τις περνάτε περπατώντας.

Προσοχή μετά το 17ο χιλιόμετρο, όπου υπάρχει μια συνεχόμενη έντονη κατηφόρα για τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα. Γλιστράει και εκεί αρκετά. Κίνδυνος πτώσης.


Σημεία τρεχούμενου νερού

Γκόλνα – Καστάνα: Τρεχούμενο νερό ρεματιάς περίπου 2κμ μετά την κορυφή της Γκόλνας.
Καστάνα (1η Γέφυρα) – Σταθμός Μοναστήρι : οι αθλητές περνάνε 4 φορές νερό (τρεχούμενο νερό ποταμιού και ρεματιών).

Σταθμός Μοναστήρι  - Σταθμός Ζηλνιά : Περίπου 3κμ μετά τον κεντρικό σταθμό υπάρχει αυτοσχέδια βρύση με τρεχούμενο νερό.


Σταθμοί

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, το ένα περίπου στη μέση της διαδρομής, στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (gel που θα δίνεται ανοιγμένο και θα καταναλώνεται επί τόπου, ηλεκτρολύτης, σνακς) και στην θέση Ζηλνιά στο 18ο χιλιόμετρο (νερο, ηλεκτρολύτης, σνακς).

Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν θα υπάρχει η σούπα για τους αθλητές στον τερματισμό, παρά μόνο ελαφρύ γεύμα και φρούρα.

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει μαζί του, παγούρι ή κύπελο. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια στους σταθμούς.


Σήμανση

Η διαδρομή έχει σχετικά πυκνή σήμανση (περίπου ανά 100 με 150 μέτρα ακόμα και σε καλογραμμένα μονοπάτια). Θα υπάρχουν ταμπελάκια με το Logo της διοργάνωσης, ταμπελάκια με δείκτες για να δείχνουν την κατεύθυνση, και τέλος ταινία σήμανσης. Στα ασφαλτινα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν βέλοι με σπρέι. Η σήμανση σε σημείο που υπάρχει περίπτωση κάποιος αθλητής να χαθεί είναι πολύ πυκνή.

Στο τέλος της διαδρομής θα περάσετε μέσα από ένα χωράφι περνώντας από 2 κόκκινες πόρτες. Ιδιαίτερη προσοχή και εκεί, διότι οι πόρτες είναι χαμηλές και υπάρχει περίπτωση τραυματισμού από χτύπημα στο κεφάλι.  

Αθλητής που δεν θα δει κάποια από τα παραπάνω για τουλάχιστον 500 μέτρα, σημαίνει ότι έχει χαθεί και καλό είναι να γυρίσει πίσω στο τελευταίο σημάδι.


Καιρός

Ο καιρός την ημέρα του αγώνα φαίνεται να είναι βροχερός, ευτυχώς με χαμηλό ύψος βροχής. Παρ όλα αυτά οι θερμοκρασίες μέσα στο φαράγγι θα είναι χαμηλές και ίσως σε κάποια σημεία να υπάρχει και παγετός.

Την ώρα που θα περνάει ο αγώνας στο ψηλότερο σημείο (11.00 με 13.00) θα υπάρχει ψιλόβροχο με θερμοκρασία από 1 έως 4 βαθμούς.


 
Εξοπλισμός

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να ορίσει σαν υποχρεωτικό εξοπλισμό το αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν. Συστήνεται επίσης να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης (εκτός του αδιάβροχου), αιμοστατικό επίδεσμο, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές που εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους. 

Η χρήση μπατόν πεζοπορίας απαγορεύεται, για λόγους ασφάλειας των αθλητών από ακούσιους τραυματισμούς.


Πιστοποιητικό Covid

Για την είσοδο του αθλητή στην γραμματεία για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής, θα πρέπει να έχετε μαζί σας (έγγραφο με QR Code) και φυσικά η εφαρμογή να βγάζει "ΔΕΚΤΟ"

  • ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)
  • ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)
  • ή Rapid τεστ (48ώρου)

Βεβαιώσεις των τέστ θα είναι δεκτές μόνο εκτυπωμένες από το gov.gr στο link : Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19

Αν η εφαρμογή του gov.gr βγάλει σε κάποιο πιστοποιητικό άκυρο, τότε ο αθλητής δεν θα μπορεί να παραλάβει το πακέτο του.


 

Αριθμός Συμμετοχής

Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται μόνον με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτότητας και το πιστοποιητικό Covid. Τρίτο άτομο δεν μπορεί να παραλάβει τον αριθμό κάποιου διαφορετικού συμμετέχοντα.

Φάκελος Συμμετοχής

Στον φάκελο συμμετοχής που θα παραλάβετε από την γραμματεία του αγώνα, θα περιέχει :

  • Αριθμό bib
  • χρονομέτρησης (αυστηρά τοποθετείτε στο παπούτσι)
  • Αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής για να το τοποθετήσει ο αθλητής στην τσάντα του, ώστε να μπορεί να αφήσει τα πράγματά του σε μέρος που θα υποδείξει η διοργάνωση.

Χρονομέτρηση – Αριθμός Bib

Ο αριθμός Bib θα πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει δεμένο στο παπούτσι του το chip της χρονομέτρησης. Σε άλλο σημείο εκτός του παπουτσιού (π.χ.,τσέπη, σακίδιο κτλ) το chip δεν λειτουργεί. Αθλητής που δεν θα έχει μαζί του τον αριθμό bib και δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.

 

Λιτόχωρο 10/12/2021