Νέοι αγώνες στην 15η διοργάνωση Olympus Marathon 2018!

Submitted by admin1 on Τρί, 02/06/2018 - 19:55

Στις 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας αλλά  και η έναρξη των εγγραφών   του 15ου Olympus Marathon 2018.

 Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση αγαπημένοι φίλοι, εθελοντές, και  αθλητές. Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία των δύο μεγάλων εθελοντικών ομάδων. Ο Σύλλογος  Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Αδάμο Σαραηλίδη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ  του τμήματος Κατερίνης από τον αρχηγό κ. Δημήτρη Κατιρτζή, τον υπαρχηγό κ. Ναούμ Οικονόμου και άλλα  μέλη. Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου εκπροσώπησαν οι κ. Νίκος Κολωνιάρης και Αριστείδης Ρεμπατσιός.

Τυχερός της εκδήλωσης αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Λιάγκας, ιδρυτικό μέλος του Olympus Marathon, ο οποίος παρέλαβε το αναμνηστικό του δώρο, ένα σακίδιο, προσφορά τoυ καταστήματος αθλητικών ειδών Runner Store. Όμως υπήρξαν κι άλλοι τυχεροί, αφού μοιράστηκαν κι άλλα δώρα, έπειτα από κλήρωση.

Ο πρόεδρος, κ. Άρης Νίκας, έκανε μια σύντομη επισκόπηση της πορείας του ΟΜ και τόνισε τα χρονικά σημεία αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απογείωσαν τη διοργάνωση του ΟΜ με κορυφαίο γεγονός  τη συμμετοχή της περυσινής διοργάνωσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning World Series 2017.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εθελοντές, που με την αγάπη και την υποστήριξή τους κατάφεραν να επισφραγίσουν την επιτυχία και να αποτελούν πλέον τον πολύτιμο λίθο αυτής της σπουδαίας εξέλιξης.

Συνέχισε με την  ανακοίνωση δύο νέων αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 15ης διοργάνωσης του Olympus Marathon 2018. Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης, τον Olympus Ultra  και έναν αγώνα κάθετης ανάβασης, τον Olympus vertical.

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, κ. Νίκας, η ένταξη των αγώνων στη διοργάνωση ήταν μια δύσκολη απόφαση καθώς οι ευθύνες και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Το σημαντικότερο  όμως είναι πως η φετινή διοργάνωση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών και κυρίως όσων πρόκειται να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Series. Φέτος, ο αυξημένος αριθμός των αθλητών που αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες, λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα της διοργάνωσης, είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του τόπου, αναγνώρισης και  εξέλιξης σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο του αγωνίσματος ορεινού τρεξίματος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων αγώνων οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν με ενθουσιασμό την προθυμία για την αμέριστη εθελοντική τους προσφορά στο νέο εγχείρημα, με σκοπό την άρτια και αξιοπρεπή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εγγραφών του 15ου Olympus Marathon.

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Τέλος, το ΔΣ ευχήθηκε το 2018 να είναι ένα δημιουργικό, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο έτος που θα σηματοδοτήσει την αρχή για την πίστη σε σταθερές αξίες και αισιοδοξία σε κάθε δυναμική προσπάθεια.

 

Λιτόχωρο, 6 Φεβρουαρίου 2018