ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

Submitted by admin1 on Πέμ, 05/05/2022 - 20:57

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ OLYMPUS MARATHON, OLYMPUS ULTRA ΚΑΙ ΚΟΨΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμμετέχοντες  των αγώνων του Olympus Marathon, ότι βάση του ΦΕΚ 610Δ’/17-09-2021  που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου (“Χαρακτηρισμός της χερσαίας και υδάτινης περιοχής του Όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων γης, όρων και επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων”), από φέτος αλλάζει μερικώς η διαδρομή των αγώνων Olympus Marathon, Olympus Ultra και Κόψη των Αετών.

Η αλλαγή αφορά τα τελευταία 9 χιλιόμετρα των διαδρομών και οφείλεται στην απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου (Περιοχή Προστασίας της Φύσης). Το κομμάτι που περνάει μέσα από την Ζώνη Α του Δρυμού είναι από την γέφυρα του Μοναστηριού έως και την Καστάνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Φαράγγι του Ενιπέα, φτάνοντας στη θέση Μοναστήρι, η διαδρομή σταματάει την πορεία στο Ε4 (δεν θα περνάει από Άγιο Σπήλαιο και τη θέση Καστάνα) και θα ακολουθεί πλέον το μονοπάτι στην απέναντι πλευρά του φαραγγιού προς Ζηλνιά και στη συνέχεια Λιτόχωρο. Για όσους γνωρίζουν, είναι το δεύτερο μισό διαδρομής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Τα χαρακτηριστικά των διαδρομών με βάση τα χιλιόμετρα, καθώς και της υψομετρικής διαφοράς αλλάζουν ελάχιστα.

Η αλλαγή αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διοργάνωση να λάβει τις ανάλογες γνωμοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την διεξαγωγή των αγώνων. 

Περισσότερες πληροφορίες στην περιγραφή διαδρομής Olympus Marathon, Olympus Ultra, Κόψη των Αετών.

Νέα χαρακτηριστικά των αγώνων:
Olympus Marathon  43km, +3350m
Olympus Ultra  70km, +5550m
Κόψης των Αετών  12.5km, +450m

Όλο το προεδρικό διάταγμα μπορείτε να τα βρείτε εδώ

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Olympus Marathon
Λιτόχωρο 3/5/2022