Προκήρυξη αγώνα Κόψη των Αετών

Προκήρυξη αγώνα “Στην Κόψη των Αετών”

 

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώναςΣτην Κόψη των Αετώνθα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου,μια μέρα μετά τονOlympusMarathon.

Στην ορθοπλαγιά της Ζηλνιάς η «κόψη των αετών» είναι, κατά γενική ομολογία, η ομορφότερη και θεαματικότερη αναρριχητική διαδρομή. Για πρώτη φορά την διαδρομή αυτή έκανε solo ο Δημήτρης Μπουντόλας το 1979. Ο Δημήτρης Μπουντόλας ήταν ένας Λιτοχωρινός ορειβάτης ο οποίος πριν από 30 χρόνια "πέταξε στους ουρανούς" σε δυστύχημα από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια (Anapurna south) στην πρώτη ελληνική ορειβατική αποστολή. Τιμώντας την μνήμη της μεγάλης αυτής μορφής της ελληνικής ορειβασίας, αποφασίσαμε το νέο αυτό αγώνα να τον ονομάσουμε «Στην κόψη των αετών».

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου14 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή μεσχετικά ήπιεςκλίσεις. Κινείταισε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειαςείναι5 (πέντε)ώρες.Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε δυο σταθμούς, περίπου στο 3ο και 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση τα Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ. και τερματισμό το σημείο τερματισμού τουOlympusMarathon(στο θεατράκι του πάρκουΛιτοχώρου).Η διαδρομή περνάει από τα ομορφότερα σημεία στην χαράδρα του Ενιπέα, αναδεικνύοντας της ομορφίες του.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15οέτοςτης ηλικίας τους(γιατις ηλικίεςτων15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέωντους).Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών.Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θαξεκινήσουνΤρίτη 2 Μάϊου 2017καιθα διαρκέσουν μέχρι Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου.Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχήςθα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς τηςδιοργάνωσης. Οιλογαριασμοί κατάθεσης είναι:

Εθνική Τράπεζα: IBAN……GR4401103940000039448001337

Τράπεζα Πειραιώς:IBAN……GR4401722810005281052632631

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε τοονοματεπώνυμοκαθώς και τογια τον αγώνα Κόψη των Αετών»

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο24/6) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώςκαι την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 25/06) και ώρες 07:30-08:30(μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριαςκαθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα15€ ευρώ.

Οκάθε αθλητής δικαιούται:αναμνηστικό μπλουζάκι,τροφοδοσία σε δυο σταθμούς, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των5ωρών),υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, περίπου στο 3ο και το 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στηνπεριοχή Μοναστήρι και στην ζηλνιά αντίστοιχα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις5 (πέντε) ώρες.Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσοχρονικόόριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές.Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερούμε ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονταιστους τρεις πρώτους άνδρες νικητέςκαιστις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή.Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.