Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια

Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2017

3α Ολύμπια Μονοπάτια-Viola edition 2017

 

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώναςΟλύμπια Μονοπάτια 2017 (Viola strii-notata)θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου,μια μέρα μετά τονOlympusMarathon.Ο αγώνας είναι αφιερωμένοςστο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή μεσχετικά ήπιεςκλίσεις. Κινείταισε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειαςείναι3 (τρεις)ώρες.Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού τουOlympusMarathon(στο θεατράκι του πάρκουΛιτοχώρου).Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι250 μέτρακαι το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15οέτοςτης ηλικίας τους(γιατις ηλικίεςτων15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέωντους).Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών.Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θαξεκινήσουν Κυριακή 9 Απριλίου 2017 (στις 22.00) καιθα διαρκέσουν μέχριΤρίτη 6 Ιουνίου 2017 (στις 22.00) θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου.Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχήςθα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς τηςδιοργάνωσης. Οιλογαριασμοί κατάθεσης είναι:

Εθνική Τράπεζα: IBAN……GR4401103940000039448001337

Τράπεζα Πειραιώς:IBAN……GR4401722810005281052632631

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και το για τον αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια»

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο24/6) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώςκαι την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 25/06) και ώρες 07:30-08:30(μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριαςκαθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα10€ ευρώ.

Οκάθε αθλητής δικαιούται:αναμνηστικό μπλουζάκι,τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των3ωρών),υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στηνπεριοχή «κοπάνες» (νερό και διάφορασνακς).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις3 (τρεις) ώρες.Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσοχρονικόόριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές.Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερούμε ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονταιστους τρεις πρώτους άνδρες νικητέςκαιστις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή.Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.