Προκήρυξη αγώνα Μέλιντρα Trail

Προκήρυξη αγώνα Melindra Trail 2017

ΓΕΝΙΚΑ Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Melindra Trail 2017, πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου (10/12/2017), ένα τέταρτο μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και 180 μέτρων υψομετρικής διαφοράς. Αφορά μια εύκολη διαδρομή με ήπιεςκλίσεις.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Χειμωνιάτικου Ενιπέα (στο θεατράκι του πάρκουΛιτοχώρου).Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι279 μέτρακαι το μέγιστο 429. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το14οέτοςτης ηλικίας τους(Γεννημένοι έως το έτος 2001).Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών.Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στο διάστημα από 2 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2017.Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχήςθα γίνεται μόνο κατά την παραλαβή του αριθμού bib την παραμονή καθώς και ημέρα του αγώνα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 9/12) και τις ώρες 16:00-21:00, καθώςκαι την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 10/12) και ώρες 08:30-09:45(μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Ναυτικό ΜουσείοΛιτοχώρου.Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριαςκαθώς και την ηλικία του/της.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής (νερό και διάφορασνακς).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα5€ ευρώ. Οκάθε αθλητής δικαιούται: υδροδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο, ηλεκτρονική χρονομέτρηση καιυποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ Δεν υπάρχουν χρονικά όρια.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές.Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερούμε ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ Αναμνηστικά έπαθλα δίνονταιστους τρεις πρώτους άνδρες νικητέςκαιστις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή.Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στοe-mail: melindra@olympus-marathon.com